Бездомно момче разплака варненци: Спасете приятеля ми

1997076

Бездомен мъж от Варна трогна минувачите в града със своята молба. Мъжът се казва Петьо и преди месец е останал на улицата, няма близки. Цял ден стои пред Операта, за да събира пари, с които иска да спаси своя единствен приятел – кучето си.

Историята на Петьо разказа жена в социалните мрежи:

Минавайки покрай операта, попаднах на човек, който събира пари за лечението на кучето си. Всички го подминаваха и вероятно като мен са си помислили, че е някаква измама и че кучето е упоено. Заговорих го, казва се Петьо. Преди месец е останал без дом и от тогава живее при различни приятели. Няма нито телефон, нито номер, нито интернет или фейсбук. Има си само кучо, който има асцит (задържане на течности в корема) и се нуждае от СПЕШНО лечение, иначе ще си отиде в мъки. Ходил е в различни клиники, казали са му около 100лв за първоначални тестове, отделно медикаменти и стационар, тъй като трябва да се източва течността. Обадих се в клиниките, наистина ги е посещавал, не лъже. Момчето плака, много обича кучето си. Не е наркоман или пияница, нито пък работи за някой друг. Попитах го, не иска НИЩО, добре е, иска само кучето му да получи лечение. От днес има събрани около 15лв на монетки. Публикувам снимки с негово позволение.

УМОЛЯВАМ всеки, който има желание, да помогне на Петьо. Каза, че всеки ден по цял ден стои до операта (срещу съда). Тръгва си около 7, за да не замръзне кучето.

Не съм посредник на Петьо, не обикалям по клиниките с него и НЕ събирам пари за лечението на кучето. Ако някой иска да дари, нека се срещне с момчето на място. Добър човек е, но много тъжен. Обещах му да публикувам пост във Фейсбук с надеждата някой да се отзове за лечението.

Познат на Петьо разказа:

Свястно момче е и търси работа,но го наемат само за летния сезон. Майка му почина,а втория му баща продаде жилището и го остави на улицата. Сега само в строителството…..но той е с проблеми в таза или кръвта.. не знам точно



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ