Петчасов аграрен протест в Сливенско, земеделците подготвят изненада

1997017

Четвърти ден земеделски производители затварят пътни артерии край Сливен.

Отново ще бъдат блокирани подстъпите от Сливен към детелината за магистрала „Тракия“. Това съобщи Георги Радев , заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Сдружение на земеделските производители „Хаджи Димитър“- Сливен.

Отново ще бъдат затворени подстъпите от Сливен към детелината за магистрала „Тракия“. Там се предвижда в обедните часове и демонстративна дейност, чрез която да се илюстрира недоволството, поясни Радев. Той не пожела да конкретизира начина, какво точно ще се случи.

Селскостопански машини днес отново ще има на пътен възел „Петолъчката“, след село Крушаре, както и при селата Кабиле и Жельо войвода. Движението ще бъде затворено от 10 до 15 часа, като ще се пропускат автомобили със специален режим.

Радев отбеляза, че срещат разбиране от пътуващите, но има и такива, които недоволстват. Той увери, че ситуацията в бранша наистина е тежка, и ако има разбиране от страна на правителството, няма да се налага блокиране на възлови пътни артерии.

От своя страна земеделските производители от Ямболска област ще блокират пътя Ямбол-Сливен, както и трите изхода към автомагистрала „Тракия“ на територията на ямболска област.

Фермерите не са съгласни с пакета от мерки, които предлага правителството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ