„Възраждане“ официално изгони трима депутати от партията. Те изненадаха НС с решението си

payimage-587017

„Възраждане“ официално изгони трима депутати от парламентарната си група – Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов. Решението им е представено на ръководството на Народното събрание и бе изчетено от заместник-председателката на НС Росица Кирова, предава 24 часа.

Тримата са вече независими депутати. Дренчев е организационен секретар на партията и секретар на парламентарната група. След изключването му поста му в НС заема Искра Михайлова, която е депутат от 47-ия парламент.

За изключването им е решено рано сутринта на среща на групата. Това е решено с 33 гласа „за“ и един „въздържал се“, като вероятно това е Димо Дренчев – братът на Николай Дренчев. Общо групата на „Възраждане“ се състоеше от 37 души до днес.

Тримата са изгонени заради „неспазване на политиката на парламентарната група и на партията“. Причината е, че те са предложили Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова да бъдат кандидати за общински съветници в София. Вчера те се отцепиха и подкрепиха за председател на Столичния общински съвет Цветомир Петров – кандидатът на ПП-ДБ-СС.

С изключването им от парламентарната група тримата загубиха и местата си в комисиите. Доскоро Дренчев бе номинацията на партията за шеф на комисията за контрол над службите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ