Трактори блокираха движението и днес в Кършияка

Screenshot 2024-02-09 at 14.42.50

Протестното шествие на земеделците стигна до Пловдив. Преди минути тракторите преминаха по ул. „Васил Левски” и се отправиха по бул. „България” към Панаира. Фермерите са блокирали движението и в района се образува голямо задръстване. Протестът предизвика смесени реакции у шофьорите, като едни намират исканията на зърнопроизводителите за справедливи, а други ги определят като алчност.

По-рано днес протестът блокира и кръговото кръстовище в Труд, като фермерите запалиха и слама. Протестиращите се отказаха да блокират АМ „Тракия”, тъй като друг фермерски протест спря движението по аутобана при Стара Загора.

Днес предстои и нова среща на протестиращите земеделски производители предстои в Министерски съвет, след като последната им не доведе до желан резултат. В събота и неделя не се плануват протести, но ако не се постигне днес споразумение, блокадите ще продължат в понеделник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ