Известен ски състезател е откараният с въздушната линейка. Тренирал за Световната купа в Банско

payimage-614149

Канадецът Лиъм Уолъс е скиорът, който е бил откаран с медицински хеликоптер в София. Това съобщиха за БТА организаторите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

По-рано днес министърът транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков написа в профила си във Фейсбук, че се е наложила намесата на системата за въздушна медицинска помощ (HEMS) заради участник в състезанието, който е паднал по време на тренировка.

Медицинският екип на пистата е преценил, че състоянието на Уолъс налага извикването на хеликоптер, който е превозил 24-годишния канадец до София. Словашкият хеликоптер, който се ползва за предстоящия кръг от Световната купа, е откарал Уолъс до специализираната площадка в болница „Св. Екатерина“ в София, след което той е бил прехвърлен в „Пирогов“. Какви точно са нараняванията на кандадеца и какво е неговото състояние, организаторите не успяха да уточнят.

В събота Банско ще приеме състезание от гигантския слалом в Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете, докато в неделя предстои и надпревара в най-техничната дисциплина – слалома. Откриването на надпреварата е от 18:00 часа днес на Централния площад в планинския град.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ