,,Играят театър“: Производители искат оставката на Денков и Вътев. Не били допуснати на срещата в МС

акад денков кирил вътев

Велин Георгиев от Националната асоциация на оранжерийните производители се оплака, че не са го допуснали на срещата между премиера Николай Денков, министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и представители на протестиращите земеделски производители, която се провежда в момента в Министерския съвет, предава novini.bg.

Представителите на Асоциация се оплакаха, че не са присъствали в списъка на поканените.

От Асоциацията настояха за оставката на министър Кирил Вътев, както и тази на премиера Денков. Те се заканиха от вторник също да започнат протести. „Играят театър, прегърнаха се, обичат се и не мога да повярвам, че се обичат трима мъже“, заяви Велин Георгиев.

„Исканията на оранжерийните производителите са стигнали до премиера, като са подписани около 10 писма. За мен Денков след днешните си постъпки доказва, че не може да управлява тази сграда. МС е обладана от тъмни сили и други хора командват кой да влезе и кой да не влезе вътре. Свалям доверието си от правителството“, категоричен бе Георгиев.

По думите му „терористите“, както нарече премиерът веднъж зърнарите, сега се прегърнали с министър-председателя, визирайки Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Това, което правят, е напук на правилата. Министърът иска да замете под чергата, исканията на оранжериите, посочи Велин Георгиев.

„Не мога да си обясня защо министърът го прави това нещо, но това не е цената на всичко, за да може министърът да си запази поста и да не участваме в преговорите с правителството“, коментира Велин Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ