Насилие над 4-г. детенце в детска градина в Бургас. Директорката: Това е кожен проблем

майка

Майка на 4-годишно момченце има съмнения, че синът ѝ е бил обект на насилие в детска градина в Бургас. Жената се обърна към екипа на NOVA, защото преди дни забелязала охлузвания и кръвонасядане по ръката на детето. От ръководството на детската градина отрекли пред родителите да е упражнявано насилие спрямо детето им.

Съмненията на Кристина Дончева са, че посегателство е било извършено на 6 февруари.

„Разговарях с директорката. Тя ми обясни, че това е кожен проблем”, каза Дончева. Тя води сина си на съдебен лекар. В експертиза там е записано, че това е нараняване, нанесено с твърд или тъпоръбест предмет.

Майката признава, че и преди е влизала в конфликт с възпитателките – заради начина на обличане на детето.

Стефка Желязкова, директор на детското заведение, отговори на съмненията на майката.

„Преди няколко дни получих сигнал по телефона от родителя, че детето му е ощипано от друго дете от групата, като ми бе назовано и името на детето. Веднага в детската градина е задействана процедура по изясняване на случая, поискахме и становище на медицинското лице”, заяви Желязкова.

Направена е вътрешна проверка, ще има и писмено становище по случая.

Майката пък е подала сигнал и към Районната прокуратура в Бургас. Оттам засега отказват да предоставят информация по казуса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ