Земеделците спешно събраха журналисти: Утре няма да сме мирни! София, извинявай за това, което те чака

1-14-1280x971

Утре в 11.00 часа земеделци излизат на протест пред Министерския съвет.

Това стана ясно от пресконференция на част от браншовите организации, които искат оставката на аграрния министър Кирил Вътев. Те се посочиха, че протестът няма да е мирен и предварително се извиниха на българските граждани за неудобството, което ще им създадат.

Земеделците не прогнозираха какво ще се случи утре пред МС.

През делничните дни миналата седмица селскостопански производители блокираха пътища на много места в страната. В петък на брифинг в Министерския съвет след среща между премиера Николай Денков, Вътев и недоволните производители беше обявено, че земеделците спират ефективните протести и се очаква да бъде подготвен текст за споразумение между представителите на земеделския сектор и министър-председателя.

В събота и неделя земеделци-производители затвориха за два часа пътя за граничния пункт „Илинден – Ексохи“ край село Садово. В протеста се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди. Земеделците обявиха, че чакат да видят споразумението, а не да слушат само думите на властта. От Българската аграрна камара разпространиха позиция, в която се разграничиха от продължаващите протести на селскостопански производители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ