От НСО се хвалят: Пристигнаха новите бронирани мерцедеси за Радев и Денков. Освети ги епископ

IMAGE_17063415_40_0

Три нови бронирани мерцедеса пристигнаха в Националната служба за охрана, похвалиха се от НСО. Лимузините са предназначени за превоз на президента Румен Радев, премиера Николай Денков и шефа на Народното събрание Росен Желязков. Като последните двама ще се возят на тях само до ротацията на 6 март.

Бронираните лимузини ще се ползват и при чужди делегации, които са с висока степен на застрашеност, обясниха от НСО. Трите лимузини са били осветени от Белоградчишкия епископ Поликарп, пише 24 часа.

Трите бронирани мерцедеса бяха поръчани още през есента на 2022 г. като всеки един от тях струва по 1 млн. лв. Въпреки че победител бе обявен още през 2022 г., договорът за доставка на трите бронирани лимузини между НСО и „Силвър Стар Ритейл“ ЕАД – София, собственост на Халед Ахмад ал-Джуфали от Саудитска Арабия, е подписан на 31 март миналата година. В него изрично е посочено, че поръчката е за автомобили от „Мерцедес-Бенц“ АД, Германия.

От документацията става ясно също, че колите ще са със сертификати VPAM – BRV за ниво на защита от куршуми и сертификат VPAM – ERV за балистична устойчивост – срещу взрив на покрива, на пода и отстрани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ