Обновяват три пловдивски училища

2001806

Официален старт на модернизацията на три пловдивски училища ще бъде даден днес.

Става въпрос за ОУ „Екзарх Антим I“, ОУ „Елин Пелин“ и СУ „Пейо Кр. Яворов“. Проектът предвижда саниране на сградите за по-добра енергийна ефективност. Финансирането е осигурено от програмата на МОН за модернизация на образователна инфраструктура.

Стартът на проекта ще започне в ОУ „Екзарх Антим I“ в 13:30 ч., след което ще продължи с ОУ „Елин Пелин“ и СУ „Пейо Кр. Яворов“. Участие в събитието ще вземат зам.-кметът Владимир Темелков и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Модернизацията на училищата се прави по старата програма на МОН и новият кметски екип довършва започнатите проектите, уточни за Plovdiv24.bg заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков. От държавата са осигурени безвъзмездна финансова помощ в размер на 25 милиона лева, а съфинансирането от общината е за 5.5 млн. лв.

Общо 9 проекта ще се реализират през 2024 година. Три от тях са по програмата на МОН – изграждане на физкултурен салон за ОУ „Екзарх Антим I“ и нови спортни площадки за ОУ „Райна Княгина“ и ОУ „Яне Сандански“. По Националния план за възстановяване и устойчивост ще се модернизира образователната среда в НУ „Климент Охридски“, ОУ „Тодор Каблешков“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, ОУ „Екзарх Антим I“, ОУ „Елин Пелин“, както и ремонт и рехабилитация на общежитието към ЕГ „Иван Вазов“ (Руската гимназия).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ