Навръх 14-ти февруари обезчестиха Борис Бонев по БНР: Този слон е виновен за всичко

1-20-1280x930

Съветът заработи благодарение на това, че големите групи направиха значителни отстъпки, заяви пред БНР Карлос Контрера, съветник от ВМРО, по повод деблокирането на работата на Столичния общински съвет. По думите му подкрепата от ГЕРБ, БСП и част от „Възраждане“ е дошла „след значителен компромис“.

Запитан дали са били договаряни едновременно председателят на СОС и ръководителите на постоянните комисии, Контрера поясни, че са били отделни разговори, но „не става въпрос за трик“.

„Предложение на Борис Бонев те да вземат пет ключови комисии е взривило мнозинството“, разказа Контрера, според когото е бил налице опит от страна на ПП-ДБ и „Спаси София“ „да шиканират преговорите, да ги отложат за неопределено време“.

„Мнозинства няма. То се вижда. Но имаме парадоксална ситуация – управляващите в София да са в малцинство. А те са в малцинство, защото когато се държиш като слон в стъкларски магазин, това се получава“, коментира Карлос Контрера.

„Ако комисиите ударно започнат да гледат доклади и се направят няколко сесии през февруари и март, ще успеем да навакасаме това, което беше забавено през изминалите три месеца. Натрупали са се огромен брой преписки, част от тях абсолютно безспорни“, смята Контрера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ