Дни преди ротация! Денков тръгна да се хвали: Атаките са заради успехите ни срещу корупцията

payimage-611038

В последните осем месеца България се отлепи от корупционното дъно. Много интереси на „недосегаемите“ от закона бяха засегнати от прекъснатите корупционни схеми и мерките за прозрачност на публичните харчове. Именно тези действия на правителството са причина за постоянните атака към кабинета и към “неудобните“ министри, които се засилват с наближаването на ротацията.

Това коментира в началото на правителственото заседание премиерът Николай Денков. Темата за ротацията става все по-напрегната, въпреки че лидерите на партиите в сглобката се опитаха да се разграничат от разговорите с уверението, че те се водят между премиер и вицепремиер, предава СегаБГ.

Денков даде конкретни примери за постигнатото от правителството в борба с корупцията – спрените инхаус процедури на Държавната консолидационна компания, спряното източване на средства при пътните ремонти, спряна схема на ГКПП „Капитан Андреево“ и върнат държавен контрол върху храните. Това са примери от наследството на ГЕРБ, които бяха давани и от кабинета Петков. Според Денков правителството е успяло да въведе ясни правила за финансиране на общини, както и на спортния сектор. Имало успехи и в областта на борбата с корупцията в здравеопазването. Всичко това се случва, защото в управлението има съществена промяна, дори и рамкирана в „сглобка“, счита Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ