Пловдивският съд прекрати делото „Дебора“ заради грешки на прокуратурата

Image_17104750_40_0

„Съдът прекрати съдебното производство и върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения“. Това заяви един от адвокатите на 26-годишния Георги Георгиев – Петко Кънев, след дълго продължилото разпоредително заседание, което протече при закрити врати. Според магистратите обвинителният акт за нанесените травми на Дебора Михайлова не е бил ясно формулиран и не се разбирало за какви действия старозагорецът е привлечен към отговорност. Той остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

Както вече писахме, в хода на заседанието защитата на Георгиев поиска делото да бъде върнато заради твърденията на прокуратурата, че той се е заканвал с убийство на Дебора Михайлова. „Съдът отхвърли тези искания, но откри несъответствия в обвинителния акт и го връща, за да бъде поправен“, каза адвокатът на момичето Симеон Даскалов. По думите му няма причина делото да се връща в Стара Загора и най-вероятно отново ще се гледа в Пловдив, както реши ВКС.

Дебора и Георги категорично отказаха да коментират процеса на излизане от съдебната зала. Старозагорските прокурорки Десислава Калайджиева Ивелина Косева също бяха обрани в думите си, като посочиха, че държавното обвинение не е решило дали да протестира решението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ