Виктор Николаев смаза министър Богданов: Ако съм инвеститор, да отивам в Румъния ли?

big_screenshoteasy_-_2024-02-15T082147.311

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев притисна в ъгъла икономическият министър Богдан Богданов по темата за рекета на чужди инвеститори. За него се заговори във връзка с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и последвалите сътресения в съдебната власт. За изнудване и корупция сигнализираха гръцки бизнесмени.

“Ако съм инвеститор, да си вземам шапката и да отивам в Румъния ли?”, това попита риторично Николаев.

Министър Богданов отвърна, че министерството му се опитва да убеди чуждите инвеститори, че подкупите и корупцията не са начина, по който трябва да си решават проблемите в Бълтгария. Той обаче призна, че и сигнали, които са подавани от министерството също остават без последствие, затова то разчита и на сътрудничество с обществени организации като Антикорупционен фонд.

Друга тема в разговора беше бъдещето на Лукойл. Богданов каза, че инвеститора в рафинерията трябва да осигури работата ѝ за продължителен период, да гарантира, че ще може да работи и със суровина, която не идва от Русия и да плаща данъците си в България.

На въпрос дали при посещението му в САЩ министърът е разбрал за конкретен интерес към рафинерията от американски инвеститор, Богданов отговори, че той не знае за такъв и не е лично той не е водил разговори в тази връзка.

Министър Богданов подчерта, че България е в сивия списък за инвестиции, защото правосъдието не се справя с корупцията. Друг проблем, който спира инвеститорите е, че няма никакви мерки срещу нарушаването на интелектуалната собственост.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ