Първи подробности за операцията на ДАНС, ГДБОП и ОД МВР Пловдив

2005285

Днес от 14,30 ч. се проведе съвместен брифинг на Окръжна прокуратура -Пловдив, ОД на МВР-Пловдив, ГД БОП и ДАНС във връзка със задържано голямо количество наркотични вещества.

Акцентите:

Операцията е проведена от ДАНС, ГДБОП и ОД МВР Пловдив. Снощи са задържани над 130 кг марихуана близо до Пловдив. Засега са арестувани двама души – 47-годишен мъж от Северна Македония и 43-годишен българин.

Законът предвижда от 5 до 15 години лишаване от свобода, защото става въпрос за високорискови наркотици в особено големи размери.

Вчера е бил получен сигнал за транспортиране с МПС на голямо количество наркотици от Западна Европа за Турция. На АМ „Тракия“ – 125-ти километър, автомобилът е спрян и изведен от магистралата за проверка.

Вътре са открити 24 кашона, като всеки един от тях е съдържал наркотици. Шофьорът от Северна Македония, който е стар познайник на полицията и осъждан, първоначално заявява, че пренася обувки, а после отказва съдействие на органите на реда.

Другият мъж е задържан в София. Арестуваните вероятно са част от организиран канал. Продължават действията по разследването и разпити на свидетели.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ