Общинският съвет реши – броят на такситата в Сливен се увеличава от 340 на 360

Screenshot 2024-02-16 at 15.44.34

На редовното си заседание вчера местният парламент подкрепи предложението за увеличаване броя на таксиметровите автомобили, работещи на територията на община Сливен. Така от 340, те се увеличават на 360.

Първоначално, внесеното предложение беше броят им да бъде увеличен на 400, което да гарантира осигуряване на квота на всеки един от тях. През текущата година автомобилите, навършили 15 години от първата си регистрация, ще отпадат етапно. Предложеното завишение на броя на автомобилите обаче е предизвикало известно безпокойство сред превозвачите, което те са споделили на среща с председателя на Общинския съвет Димитър Митев, с кмета Стефан Радев и общински съветници.

„Предлагам на общинските съветници да внесем промяна в предложението и от 340, разрешителните да станат 360. Смятам, че така ще намерим баланс между искането за увеличаване на броя на таксиметровите коли и интересите на гражданите и на фирмите“, посочи градоначалникът.

До момента са издадени 340 броя разрешителни за таксиметров превоз на пътници. Към днешна дата постъпилите в Община Сливен заявления от регистрирани търговци за вписване на автомобили към удостоверенията за регистрация за извършване на таксиметров превоз и заявления за издаване на разрешение, са 12.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ