Нова победа и нов полуфинал за Григор Димитров! Топ ракетата ни елиминира Шевченко

григор димитров

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров за втора поредна година се класира на полуфиналите на турнира от категория АТР 500 в Ротердам! Топ ракетата ни се справи с коравия руснак (състезаващ се за Казахстан) Александър Шевченко със 7:6(2), 3:6, 6:4 за 2 часа и 2 минути игра.

Гришо направи непредизвикана грешка от форхенд за 30-30, но като цяло сервисът му работеше по план и той си спечели гейма за 1:0. Шевченко също впечатли с началния си удар и дори заби два аса и беше уверен при излизане на мрежата. Негова неточност с предната страна на ракетата доведе до интрига за 40-30, но пък точно с прекрасен форхенд той направи 1:1. Димитров беше безкомпромисен на своето подаване и загуби само една точка заради пресилен подсечен бекхенд – 2:1, предава Спортал.

Шевченко продължи да доминира след сервиса си и форхендът му вършеше работа за приключването на точките по убедителен начин – 2:2. Той блесна и с минаващ форхенд за 15-15, но иначе Димитров не допусна отпускане с поразяващия си първи сервис (изключение бе двойна грешка) – 3:2. Българинът не можеше да влезе в разиграване от ретур и това поддържаше интригата в сета – 3:3.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ