Върнаха в килия заловен с 1,3 килограма марихуана и 500 патрона

Арест

Пласьор на наркотици бе задържан под стража, след като Варненският апелативен съд отмени домашния му арест, постановен от окръжните магистрати. Преди това, от лятото на миналата година Александър П. е бил в ареста, след като бил заловен с 1,3 кг марихуана. Впоследствие му е повдигнато и второ обвинение – за нерегламентирано притежание на 500 патрона.

До момента 41-годишният мъж е осъждан два пъти, като е извършил деянията в изпитателния срок на условна присъда. Според прокуратурата той се занимава отдавна с пласмент на наркотици по телефона и при по-лека мярка може да продължи престъпната си дейност. Адвокатът на Александър опонира, че той не е привлечен към наказателна отговорност за продължавано престъпление и след половин година в ареста опасността да наруши отново закона е силно намаляла.

Въззивната инстанция отчете, че са събрани многобройни писмени, гласни доказателства и експертни становища, които уличават обвиняемия, задържането му все още е в определените от закона временни рамки, разследването върви ритмично и няма социални причини, които да налагат по-лека мярка за неотклонение. С тези мотиви магистратите оставиха без уважение искането на Александър да остане под домашен арест. Съдебният акт не подлежи на обжалване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ