Ще има много инвестиции в бюджета за музеите в Пловдив

2007462

След приемането на бюджета, ще има много повече инвестиции за пловдивските музеи. Това каза при откриването на нова зала в Природонаучния музей в Пловдив зам.-кметът Пламен Панов.

„10 000 лева са отделени за подпомагане и обогатяване на експозицията на Природонаучния музей. Отделно 300 000 лева са отделени за довършване и оформяне окончателно на дворното пространство на ГХГ, алеята за достъп, за малкото амфитеатрално пространство и екрана за прожекции, така че да се ползва за събития. 200 000 лева има за довършваме на сградата на База 2, на „Съборна“ която тази година ще отвори врати с експозициите с ютиите. Отделно сме подпомогнали бюджетите на всички музеи и изграждането на онлайн билетна система, за да може един турист от всички краища на света, който иска да дойде в Пловдив, да може да си резервира посещението в музея“, каза Пламен Панов.

Според него това е особено важно за да се планират посещенията и да не се получават опашки.

650 000 лева има за археологически разкопки. Една част от тях ще са за „Брезовска“, а друга част за могилата в „Южен“, където може да се говори за открит археологически парк.

Общината продължава да си поддържа музеите за обновяване на експозициите им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ