Жената на Нотариуса и друг свидетел заковаха Гешев: Ходил е в клуба на разстреляния

иван гешев

Бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал клуба на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. Това са обявили свидетели по делото срещу престъпната група на Божанов, което се води в Софийската градска прокуратура, стана ясно в събота.

Дали това е вярно обаче тепърва ще се изяснява от държавното обвинение.

По делото били разпитани десетки свидетели, като разпитите се провеждали изключително интензивно от тримата наблюдаващи прокурори. След тези разпитани хора, между които имало съдии, прокурори и дори прокурорски помощник, имало такива, които казали, че бившият главен прокурор е ходил в SS club. Бившата жена на Божанов – Адриана, която се е развела с него през 2017 г. и от тогава били в лют конфликт за семейното имущество, твърдяла същото.

Самото дело срещу Божанов започва всъщност по сигнал на бившата му съпруга през 2022 г., подаден в ГДБОП.

Според свидетелите посещенията на Гешев в клуба били по времето, когато бил начело на спецпрокуратурата и приключили с избирането му за главен прокурор. Всичко това обаче засега остава в сферата на твърденията.

Преди време от Софийската градска прокуратура уточниха, че само по себе си посещението в едно заведение не е нарушение на закона. Изяснява се и дали други магистрати са ходили в клуба на Божанов, както и дали има такива, които са опъвали чадър над престъпната му дейност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ