Пловдивчанка опита да продаде автомобил на покойния си съпруг, получи задължения от 9000 лева

2007837

Омбуцмана на Пловдив – инж. Борислав Стаматов представи своя Отчет на дейността си като Обществен посредник на територията на община Пловдив през изминалата 2023 година. Ето едни от най-интересните казуси, постъпили в институцията:

Гражданка се е опитала да продаде автомобил, собственост на съпруга й, който е вече починал, но сделката не е осъществена, поради това, че съпругът е имал задължения към ЕВН Топлофикация.

Ставаше дума за влезнали в сила пет изпълнителни дела за периода от 2012 г. до 2016 г. и задължение към момента около 9 000 лв. Гражданката твърдеше, че не е знаела за тези дела, а към днешна дата не ползва парно и плаща само такса сградна инсталация.

При подобни случаи, тъй като гражданката отдавна се е конституирала като наследник на съпруга си, не би могло нищо друго да се направи освен да се търсят пороци в издадените изпълнителни листове, което обаче няма как да спре изпълнението им, докато няма някакъв конкретен резултат от съда.

Ако не се открият такива пороци за потърпевшия остава вариантът да договори някакъв вид разсрочено плащане на задължението, което зависи от волята и желанието на кредитора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ