Таланти от Варна спечелиха награда на журито от Международен конкурс за поезия и театър

varnenski-literatori-odk-Copy

Литераторите на ОДК, Варна грабнаха Специална награда на журито от Международния конкурс за поезия и театър Castello di Duino в Триест, Италия. Това е голямо признание за младите таланти, които съвсем скоро ще получат своя плакет

Възпитаниците на литературен клуб „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, са удостоени със Специална награда на журито в XX издание на Международния конкурс за поезия и театър Castello di Duino в Триест, Италия. Това стана ясно от официално писмо, което школата получи от организаторите на конкурса.

„Щастлив съм да Ви съобщя, че Вашият училищен проект спечели Втората специална награда на журито“, пише Отавио Грубер, президент на конкурса.

„Плакетът ще Ви бъде връчен по време на церемонията по награждаването, която ще се състои на 16 март т.г. от 15 ч. в аудиторията на театъра Санта Мария Маджоре в Триест“, допълва г-н Грубер.

Това не е първото призание, което възпитаниците на г-жа Магдалена Маркова получават в Триест. Литераторите на ОДК вече имат три приза зад гърба си от предишни издания на проявата.

Конкурсът „Castello di Duino“ е под патронажа на Националната комисия на ЮНЕСКО и е един от най-престижните в света.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ