Излязоха наяве нови кървави разкрития за жестокостта над Дебора. Ето как Георги я повалил

1708164641-clipboard17

Съдът иска да разбере как ѝ е причинена черепно-мозъчната травма. Как 26-годишният Георги Георгиев е причинил средна телесна повреда на Дебора Михайлова, изразяваща се в черепно-мозъчна травма. Този въпрос станал основен на разпоредителното заседание за насилието над 18-годишното момиче в Пловдивския районен съд на 14 февруари. Делото отиде там, след като всички районни съдии в Стара Загора отказаха да го гледат. Преди седмица при закрити врата в съда в Пловдив беше решено обвинителният акт да се върне на Старозагорската районна прокуратура, за да се поправи. Причината – правата на Георги Георгиев са нарушени, защото не можел пълноценно да организира защитата си, тъй като не разбирал в какво е обвинен.

Побоят, придружен с подстригването на Дебора, стана през юни м.г., но случилото се придоби известност близо месец по-късно.

В диспозитива на обвинителния акт пишело, че Георгиев е причинил средна телесна повреда на Дебора. За телесните увреждания било описано, че това станало с удар с юмрук по главата и чрез нанасяне на 18 прорезни рани с черен макетен нож. Така на момичето била причинена двустепенна средна телесна повреда – черепно мозъчна травма, изразяваща се в мозъчен оток, и лека мозъчна контузия, която е причинила разстройство на здравето, временно опасно за живота, и обезобразяване на части на тялото.

В обстоятелствената част подробно били изброени факти, но не за средна, а за лека телесна повреда. Всеки обвинителен акт се състои от обстоятелствена част и диспозитив, където е формулирано обвинението.

Тъй като делото се гледа в Пловдивския районен съд при закрити врата, подробностите за връщането му бяха оскъдни. Седмица по-късно колегите от “24 часа” разбраха повече детайли за зверството.

След като Георги ударил Дебора с юмрук в лявата половина на лицето, тя получила травматичен оток, охлузване по лявата скула, кръвонасядане по клепачите на лявото око, кръвонасядане по лявата очна ябълка, счупване на носните кости и счупване на предната стена на левия синус с последващо кървене.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ