Нов оазис никне в Пловдив, кавказка ела и огромен фонтан ще събират гости и жители на града!

Шаш и хаус около цар Симеоновата градина03

През следващата седмица се очаква да започне поставянето на растителността в района на Дондуковата градина, научи Plovdiv24.bg. Проверка на сайта констатира, че ремонтните дейности са вече към своя край.

Огромният фонтан, който е изграден на мястото на зелените площи в центъра, вече е пълен с вода. Освен него две водни площи – сух фонтан на входа откъм ул. „Христо Г. Данов“ и водна естакада до Природонаучния музей също са готови.

По-рано този месец кметът на район „Централен“ информира гражданите, че 65 декоративни дървета и храсти се намират вече на територията на града и се очаква поетапното им засаждане.

Подбраните видове са били част от автентичния облик на градината, както е била замислена от създателя й Люсиен Шевалас. Дърветата и храстите са доставени от Унгария, Италия, Холандия, Испания и България.

Любопитно е, че сред тях има 12-годишна кавказка ела, кипарисите са 7- и 8-годишни, а широколистните на около 10 години.

На територията на градината са поставени 57-те нови чугунени стълба, а пейките и металните кошчета чакат да бъдат поставени.

Ул. „Христо Г. Данов“ придобива все по-завършен вид ден след ден. Работниците старателно поставят паве след паве, което след време ще радва пловдивчани и гости на града.

Цялата зона около Дондуковата градина, вкл. площад „Цар Калоян“, ще бъде с нова настилка. Очаква се всичките ремонтни дейности в района да приключат до края на март.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ