Митрофанова проговори за Навални: Евтини спекулации! Нямаме интерес от смъртта му

митрофанова

„Засега няма никакви официални коментари за смъртта на Алексей Навални – нито какво се е случило, нито защо, затова не можем да коментираме. Можем да кажем, че всичко, което е имало до момента, са само евтини спекулации по въпроса.“ Това заяви посланикът на Руската федерация в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

По думите ѝ, Навални е бил сериозно охраняван. „Изобщо нямаме никакъв интерес от смъртта му“, категорична е Митрофанова.

По повод обвиненията, отправени от съпругата на руския опозиционен лидер – Юлия Навалная, която във видеообръщение директно обвини за смъртта на Алексей Навални президентът Владимир Путин, Митрофанова заяви, че Навални е бил агент на ЦРУ, както и съпругата му.

„Ако забелязахте, 10 минути след смъртта му, тя вече е обвинила нашия президент в това, че той бил убил Навални. Разбирате, че това не може да се прави, когато няма никакви данни“, подчерта тя, цитирана от Dnes.

Митрофанова отбеляза и че е много печален фактът, че не се спазва споразумението между България и Русия за опазване на взаимните паметници на култура и история.

От началото на войната на Русия в Украйна Москва определи България като „неприятелска държава“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ