Кметът на Пловдив от Брюксел: Европа ни чува!

Костадин Димитров, кмет на Пловдив

Гласът на българите се чува в Европейския парламент, това сподели Костадин Димитров в социалната мрежа след посещението си в Брюксел и добави: „Важно местната власт да комуникира с Европа. Важно е и всички да гласуваме на предстоящите европейски избори през юни.“

Благодаря на Манфред Вебер-председателя на ЕНП, на българския еврокомисар Илиана Иванова, на нашите домакини в Брюксел- д-р Андрей Ковачев и Асим Адемов, и на всички български евродепутати от ЕНП/ГЕРБ за добрите думи: Пловдив е не просто вторият по големина град, а културната столица на България.

Представителите на ГЕРБ София и Пловдив посетиха Европейския парламент по покана на евродепутатите от ГЕРБ-ЕНП. “18 години членство в ЕС промениха и България, и съюза. Те дадоха възможност на българите да пътуват, работят, живеят и правят бизнес свободно във всички останали държави. Дадоха особено голям шанс на младите хора“, каза в специално видеообръщение към форума председателят на ЕП Роберта Мецола.

Представителите на ГЕРБ бяха в Брюксел обсъдиха редица въпроси, свързани с членството на България в ЕС. “Много е важно в България да се установи стабилност, защото събитията от последните две години доведоха до несигурност в европейските ни партньори“, каза председателят на българската делегация в ЕНП д-р Андрей Ковачев. “Много бих искала да осмислим последните няколко години, за да не ги повтаряме“, каза Ева Майдел като направи връзка с честото произвеждане на избори в България. “Разбихме мита, че България е малка и гласът й не се чува“, каза Асим Адемов.

Андрей Новаков, който застана начело на успешната кампания за защита на българското розово масло, добави, че това е била една от най-сладките извоювани победи. Емил Радев, който в момента участва в преговори за създаване на Европейската агенция за борба с прането на пари изрази недоумение от факта, че българското правителство не е издигнало кандидатурата на София за домакин на организацията, въпреки че градът е отговарял на всички изисквания



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ