Ще се хванете за главите! Ето какво се случи с бизнесмена, който разора дюните на „Каваци“

170870975830157

Бургаският бизнесмен Иван Нончев, който в началото на 2019 година придоби нежелана национална слава, влизайки в мейнстрийма заради желанието си да премахне дюна, която пречи на караваната му на къмпинг „Каваци“, узна своята присъда, пише „Флагман“.

Той и „съучастникът му“ – Манол Пазвантов от Равадиново бяха осъдени пет години след деянието. Бургаският окръжен съд ги призна за виновни, но предвид чистото им съдебно минало ги осъди на административни глоби от по 3 хил.лева. И двамата обаче бяха освободени от наказателна отговорност.

Според назначената по делото експертиза дюната струвала 10 хил.лева, извършено е престъпление според Закона за защитените територии, но деянието не е толкова сериозно, че да получат по-тежки наказания, става ясно между кориците по делото.

Манол Пазвантов и Иван Нончев преди пет години за една вечер се превърнаха във врагове на народа, а имената им се размахваха от трибуната на НС, политици, прокурори и анализатори настояха за най-строгото наказание – ако може и затвор. Двамата бяха арестувани, а впоследствие освободени под гаранция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ