Костадин Димитров срещу заместника си, отмени уволнението на шефа на Онкодиспансера

Тихомир Дерменджиев, онкодиспансер Пловдив

Има съмнения, че през най-печелившето общинско здравно заведение изтичат пари към политици

След неимоверен натиск, упражнен върху градската управа на Пловдив, е оттеглено предложението за предсрочното освобождаване на управителя на Комплексния онкологичен център д-р Тихомир Дерменджиев. То беше внесено миналата седмица от и.д. кмета Владимир Темелков, докато градоначалникът Костадин Димитров беше с огромна общинска делегация в Брюксел. Предложението беше разгледано в комисиите и допуснато до заседанието, което трябва да се проведе на 29 февруари. Но след завръщането на Костадин Димитров от Белгия администрацията го е оттеглила.

„Питайте кмета“, лаконично коментира пред вестник „24 часа“ вносителят Владимир Темелков. Той допълни, че ако е зависело от него, никога е нямало да направи крачка назад.
Мотивировката за предсрочното освобождаване на Дерменджиев беше кратка –  в интерес на работата.

Истинската причина обаче са съмненията, че през най-печелившето общинско здравно заведение в Пловдив изтичат сериозни пари към политици чрез граждански договори. Какви са те и на каква стойност, самата градска управа няма точна информация, тъй като такава не й се предоставя. Затова се планираше след смяната на Дерменджиев да бъде направена пълна финансова ревизия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ