Търсят се смели пловдивчани с големи сърца

доброволци пловдив пожарна

До 29 март 2024 г. Доброволно формирование „Пловдив 112“ към Община Пловдив приема нови доброволци в редиците си.

„Търсим хора с големи сърца, които искат да помагат и са готови да дадат от личното си време. Мотивацията и сериозното отношение са на първо място за нас“, коментира Атанас Даков, ръководител на формированието.
Новоприетите доброволци ще преминат първоначално обучение, свързано с пожарогасене и реакция при бедствия и аварии.

„Освен първоначалното обучение, регулярното повишаване на уменията на нашите доброволци чрез надграждащи обучения, тренировки и работа със специализирана техника са изключително важни за нас, защото те гарантират нашата отборна ефективност и безопасност. Само така, можем да сме максимално полезни на терен,“ допълни Даков.

За десетгодишното си съществуване формированието към Община Пловдив се е доказало като едно от най-активните в България и винаги се е отзовавало при нужда от помощ. Припомняме, че доброволците от „Пловдив 112“ се включиха в спасителните операции след земетресенията в Турция, помагаха за отстраняване на пораженията от наводненията в карловските села, активно подпомогнаха работата на властите по време на пандемията, участваха в различни операции по издирване, отводняване и пожарогасене. Доброволците участват регулярно при справяне с горските пожари в областта, както и подпомагат работата на пожарните екипи и Община Пловдив при възникнали бедствия, аварии и извънредни ситуации.

Повече информация за изискванията към кандидатите може да бъде получена на телефон 0898575345.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ