Бунтът на Цалапица имаше ефект! Съдът привиква основния заподозрян за убийството на Митко

Светлана Званчева

Има нов шанс Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян за убийството на Димитър от Цалапица, да бъде доведен в България и да бъде разпитан като свидетел по обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, след като делото беше отложено за 26 март.

„Имало Господ“ – коментира кратко майката на Димитър – Атанаска Бакалова. Чичото Пейчо Малинов допълни, че малко по малко нещата започват да се нареждат.

Не повече от 15 минути продължи днешното заседание срещу близнаците. Още в началото защитникът им поиска съдът да си направи самоотвод, но искането беше отхвърлено  с аргумент, че за съда е важно да се разкрие обективната истина и не се чувства предубеден от изхода на делото.

А на твърдението, че е предубеден, съдът отговори, че към момента на внасянето на обвинителния акт не е било ясно местонахождението на Рангел. В хода производството той е бил установен и може да бъде разпитан като свидетел по делото срещу Динкови.

Защитата на близнаците поясни пред журналисти, че специално за съкратеното съдебно следствие има тълкувателно решение на ВКС. В конкретния случай съдът в началото приема, че може да гледа делото по съкратената процедура, а на третото заседание променя решението си. Адвокат Светлана Званчева потвърди, че братята признават вина за лично укривателство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ