Денков в Киев: Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България

акад. николай денков

Видях с очите и почувствах със сърцето си несправедливото страдание на украинците. България съпреживява кошмара на опустошението, страданието и загубите. Видяхме го в очите на хилядите бежанци, които подслонихме в домовете си преди две години. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България. Ето защо подкрепата ни за Украйна е защита и за самите нас. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на съвместната пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Министър-председателят подчерта, че България е една от водещите страни в света, която помага на Украйна, по размер на БВП.

Денков също така заяви подкрепата на страната ни за търсене на отговорност от Русия за агресията срещу украинския народ.

„Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната, водена от режима на Путин с една цел – независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде унищожена, или да бъде подчинена. Повече от 700 дни сме свидетели на битката за мира в Европа и у нас“, каза още премиерът, цитиран от Bulgaria On Air.

Пред Зеленски той подчерта, че българското правителство и парламентарно мнозинство работят за максимална политическа, военна, икономическа помощ за Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ