Новият градски Оазис на Пловдив с 20-метров фонтан! СНИМКИ

Дондукова градина, Пловдив

20-метров воден стълб изригва от най-големия фонтан в новия Оазис на Пловдив – Дондуковата градина.

„Ето това е атракция! Много е ефектно!“, реагира пловдивчанин, случайно попаднал на пробите на водните съоръжения в Дондуковата градина в Пловдив, чийто ремонт е към края си. Впечатли го водният стълб с височина близо 20 метра на най-големия фонтан в центъра на парка. Той е с диаметър 14 метра.
Водното огледало е едно от четирите, изградени в най-стария парк в Пловдив до Дома на младоженците.Строителите правят проби, за да видят как работи фонтанът, преди обектът да бъде предаден за експлоатация.

Едновременно с това върви залесяването, тъй като всичко сухо и изгнило беше изсечено, преди да започне ремонтът. Близо 150 дървета са предвидени за компенсаторното озеленяване в проекта.
Кметът на район „Централен” Георги Стаменов, под чието ръководство е изготвен проектът, съгласуван с НИНКН и е избран изпълнителят, очаква в края на март договорът да бъде финализиран.
Строителите са изградили цялата подземна инфраструктура, както и поливна система, пешеходните алеи, водните площи, парково осветление, детски катерушки и люлки. Докарали са и пейки, които ще бъдат поставени на алеите.
Дондуковата градина ще стане едно от най-привлекателните места в Пловдив, уверява Георги Стаменов. 
Дондукова градина, Пловдив

Дондукова градина, Пловдив



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ