ТОРМОЗ! Ревнивец си получи заслуженото, след като сложил GPS на колата на бившата си

полицейска-кола1

В Пловдив е задържан млад мъж, използвал специално техническо средство за незаконно проследяване и събиране на информация за друг човек.
Разследването започнало в началото на тази седмица в отдел „Икономическа полиция“ в областната дирекция на МВР по молба на млада пловдивчанка, която изразила съмнението си, че от няколко седмици местонахождението й във всеки един момент се следи незаконно.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК и уведомена Районна прокуратура – Пловдив, а сформираният екип започнал незабавна проверка на изнесените в сигнала факти и обстоятелства. В рамките на предприетите действия е извършен и щателен оглед на автомобила на младата жена, на който е открито монтирано техническо средство за проследяване на движението й.

Така случаят започнал да се разплита и като заподозрян за поставянето на специалното устройство бил задържан 24-годишният бивш приятел на потърпевшата.

При първоначалния разпит младежът признал, че закупил изделието по интернет с намерение да следи младата жена, подтикван от ревност. С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор на извършителя е повдигнато обвинение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ