НАГЛЕЦ! Блъснал жена на пешеходна пътека в Пловдив, избяга отново, този път в Сърбия

655-402-peshehodna-pyteka

Таксиметровият шофьор, блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив, преди десет дни, е избягал в Сърбия, научи „24 часа“.

На 18 февруари в центъра на Пловдив шофьор блъска 71-годишна жена, макар че тя преминавала на пешеходна пътека. Огледът установява, че той не е намалил скоростта. Освен това е избягал от мястото на катастрофата. Жената била откарана в болница, където става ясно, че е със счупен таз и фрактура на ръката. Часове по-късно водачът, който е на 36 години, пристигнал в болницата, за да разбере състоянието й, където бил задържан.

Тогава прокуратурата иска от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение – постоянен арест за шофьора, който има и условна присъда за кражба, постановена през миналата година. Така че той е в изпитателен срок.

Районният съд в Пловдив обаче го пуснал на свобода срещу 1200 лв. гаранция. Държавното обвинение протестирал пускането на шофьора, като е предстояло делото да се гледа пред Окръжен съд в утре. По-рано днес обаче се разбрало, че за да избегне правосъдието, мъжът е избягал в Сърбия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ