,,Не е нормално да се случва на малко момиче, тормозят ме и през нощта“: Стефани изплака, а ГДБОП…

тормоз

Ученичка от 12 клас стана жертва на онлайн тормоз. Вече близо седмица телефонът й не спира да звъни. Развратници й се обаждат, за да задоволява сексуалните им мераци и тя е отвратена, а най-страшното е, че никой не може да й помогне. Снимката й е открадната от профила й във Вайбър и е качена в Телеграм група с обява за сексуални услуги като е посочен телефонния й номер.

„От ГДБОП ми казаха, че нищо не може да се направи, освен да блокирам тези, които ми се обаждат. Това обаче е безсмислено, защото ми се обаждат от различни телефонни номера“, разказва Стефани в ефира на Нова.

„Не е нормално да се случва това на толкова малко момиче. Скоро станах на 18“, споделя тя.

Това е постоянен психически тормоз, добавя момичето.

„Момчета ми пишеха за сексуални услуги, каквито аз не предлагам. Така разбрах какво се случва. В продължение на два-три дни ми звъняха дори през нощта”, разказва потърпевшата.

„Имам една приятелка, на която се е случило нещо подобно“, добавя тя.

Не се карам с никого без причина, но скоро въобще не съм, споделя момичето.

Водещият Виктор Николаев пък уточни, че обявата с крадената снимка и с телефонният номер на момичето е публикуван в две групи, като в едната имало 46 000 души, а в другата – 27 000. Администратор е качил телефонният номер, добави той.

„Безумно е да я съветват да блокира всеки, който й се обажда! Ами ако всичките тези 46 хиляди потребители от едната група решат да се свържат с нея?“, коментира пък колежката му Мира Иванова.

„За съжаление, това не е единичен случай. Не е безсмислено предложението да блокира номерата. Но за мен разговорът е доста по-сериозен в посока това как я подкрепят институциите. Ние като Център за безопасен интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни пише или да се обади на телефон 124 123, за да може да ѝ съдействаме, да опишем този случай. Ние работим с „Киберсигурност” и ГДБОП и ще предадем сигнала”, каза в студиото Яна Алексиева от Националния център за безопасен Интернет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ