Боби Лазаров се изфука пред младите колежки: Аз бях първият свидетел на това в България

big_big_1699858736_72c9

За младите поколения е почти невъзможно да си представят времето, в което музиката се разпространяваше на физически носители. Те едва ли могат да схванат, че една чуждестранна песен е трябвало буквално да дойде до България на диск, плоча или лента, за да се излъчва в родния ефир.

В лирично отклонение за младостта си, синоптикът на bTV Боби Лазаров се върна в 90-те, когато реалността на технологиите беше такава. Той разкри покрай това един любопитен факт, а именно как е станал свидетел на първото излъчване в ефир на вечния танцов хит „Макарена“.

Боби разказа, че това е станало по времето, когато е водил предаване по несъществуващото вече радио „Експрес“. По същото време един от доайените на електронната музика у нас Ясен Петров също води своето предаване „До границата на виреене“ там. Той получил песента на оригинален диск като подарък от свой приятел, който предрекъл, че „Макарена“ ще е огромен световен хит.

Ясен Петров и Боби Лазаров пускали песента с доста резерви към тази прогноза. Разбира се, манията по „Макарена“ започна по- късно, най-вече след прочутото й музикално видео, в което беше показан танца към песента, който всъщност я превърна в сензация.

Боби Лазаров разказа това на седянката в ефира на бТВ, където пък Мария Цънцарова и Виктория Готева-Димитрова разкриха какви ги вършат в дамската гримьорна преди предаване. В четвъртък сутрин те слушали музика, но пък в останалите дни по-често си пеели сами.

Двете млади колежки на Боби Лазаров явно бяха впечатлени от неговото връщане назад във времето, но предпочетоха да не коментират епоха, която не помнят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ