„В помощ на МВР министъра“: АКФ пусна снимки на още един полицай до клуба на Нотариуса

Image_17281358_40_0

В помощ на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото не е имало охрана на полиция около частния „SS клуб“ на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса, Антикорупционният фонд пусна още две снимки на служител на МВР (според фонда), като видимо едната от тях е направена пред заведението.

В тв интервю отпреди ден Калин Стоянов пак отказа да отговори конкретно дали показно разстреляният мъж е бил сътрудник на МВР. Заяви обаче, че той и частният „SS клуб“ не са били охранявани от полицията.

„Снимките са от социалните мрежи и са от „златния период“ на клуба с партита на специализираните съд и прокуратура в тях. Името на служителя е известно и по вече е подавано към ГДБОП за разследване, но няма публична информация да е довело до някакъв резултат“, пишат от АКФ.

И отново задават въпроси в помощ на установяването на обективната истина:

Кой е този човек и какви позиции заема/е заемал в СДВР?
По нечие нареждане ли е бил пред „SS клуб“ или е извършвал частна услуга?
Движил ли се е той с Мартин Божанов и осигурявал ли му е с картата си достъп до определени институции?
Подавани ли са сигнали към МВР с неговото име за извършвани услуги за „частна“ охрана на Мартин Божанов?
„Подавани ли са през годините сигнали срещу служители на МВР за подобни охранителни услуги на бизнесмени и как са били разследвани от отдел „Вътрешна сигурност“?“ – питат още от фонда, осветлил и аферата „Осемте джуджета“, и Нотариуса.

„Публикуваме снимката с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период. Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР (включително на човека от снимката), евентуално замесени в това, които засега няма да публикуваме“, посочват още.

Вчера от АКФ пуснаха снимка, на която на заден план пред клуба се вижда човек в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР, предава ClubZ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ