ПАРАДОКС! Затворник вари ракия в килията си; завежда дело за отнети човешки права

o-PRISON-facebook-1280x640

Случаите на агресия между затворници и срещу надзиратели ескалират, алармират синдикалисти. Причина за това, според тях, е законодателната база. Делата, които затворниците водят срещу служители на затвора са се увеличили драстично, а лишените от свобода печелят голяма част от тях.
Стига се до изключителни парадокси. Преди две години лишен от свобода, който изтърпява наказанието си в пазарджишкия затвор, бе хванат да вари ракия в килията си. Заради провинението той е наказан с 14 дни карцер. В отговор, затворникът е завел дело за нарушени човешки права.

Междувременно стана ясно, че затворникът Даниел Кайраманов от Пловдивския затвор, който се оплака, че е бил бит от надзиратели, е оттеглил жалбата си. Проверката е показала, че надзирателите не са използвали помощни средства и не е бил удрян с палки. Инцидентът е станал в стационара. Даниел настоявал лекарят да му даде направление за кардиолог, тъй като имал проблеми със сърцето, но не получил такова. Това предизвикало агресия у лишения от свобода, който започнал да крещи и да псува. Надзирателят, който бил в стационара, му сложил белезници и го върнал в килията.

В крайна сметка Кайраманов оттеглил жалбата си и се извинил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ