Пловдив се изнесе към чужбина за 3 март

Туристи б Пловдив 04

Градът се опразни още вчера по обед – едни поеха към чужбина, други по родни курорти и забележителности
Тридневни екскурзии в съседни страни излизат по 259 лева

Честит празник, българи!
С този поздрав в неделя ще изобилстват социалните мрежи. Патриотичният патос ще се лее отвсякъде, но повече пловдивчани са избрали дестинации в чужбина покрай трите почивни дни, отколкото да се изкачат на Шипка или дори до паметника на освободителите на хълма Бунарджика.
Проучване на вестник „24 часа“ показа, че мнозина са се насочили да посрещнат националния празник в съседни страни. „Имаме няколко автобуса, които днес рано сутринта поеха към Гърция и Румъния“, съобщи известната туроператорка Анка Димова от „Ана травел“. По думите й най-търсени са екскурзиите с две нощувки.
Голям е напливът към южната ни съседка. „Тръгва се рано сутринта от Пловдив и се пристига в Паралия Катерини. Вечерта на таверна с бузуки, а навръх националния празник отиваме на Метеора. След разглеждане на манастирите правим обяд в Каламбака с печено агнешко. Тези, които не ядат такова месо, има телешко, пълнени чушки, гироси и каквото желаят. Всичко това полято с узо“, описа Димова. Вечерта се прибират отново в Катерини и там следва пак таверна със сиртаки и хвърляне на салфетки. На третия ден отпътуват за Солун, където ще посетят пазара, ще се качат на Бялата кула, ще има разходка с корабче и поклонение в църквата „Свети Димитър“. Оттам в късния следобед се отправят към България, за да бъдат на работа на 5-и. Цялото удоволствие излиза 259 лева – транспорт, нощувки и закуски. 

Много са и пловдивчаните, избрали да посрещнат националния празник в съседна Румъния.  Рейсовете за там поеха също днес сутринта и пристигат в Букурещ. Следват разходка и вечеря, а на следващия ден разглеждане на Синая и замъка „Пелеш“, след това отиват при Дракула и пак се прибират в румънската столица за нощувка. В деня преди отпътуване за България се предвиждат 4 часа в балнеокомплекса Спа Терме. „Разкошно е. Ще си накиснат кокалите, ще поплуват и освежени ще си тръгнат за Пловдив“, каза туроператорката. 3-дневната екскурзия в Румъния също е 259 лева. Не са малко и тези, които ще прекарат почивните дни във Венеция. 
Още на 1-ви март Пловдив почти се опразни. Родители по обед започнаха да вземат децата си от градините, за да пътуват с тях.  Едни поеха с личните си автомобили към съседни страни и родни курорти и забележителности. Други, но много по-малко, предпочетоха влакове и автобуси. „По изключение ползват рейсове. Вече почти всяко семейство има по две-три коли. Тези, които разчитат на автобуси, са малко“, обясни управителят на „Хеброс бус“ Веселин Дошков. 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ