Денков с първи думи за офертата на ГЕРБ: Добро начало на преговори! Крайният резултат…

акад. николай денков

Проведохме с г-жа Габриел разговори. Крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос готови ли са оценките за работата на министрите.

Премиерът и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха в Министерски съвет с беларуската опозиционерка Светлана Тихановская, предава Блиц.

„За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите, за да сме сигурни, че управленската програма, изборът на ключовите лица за следващите години, ще бъде по начин убедеителен за обществото и ще постави носви стандарти за управление“, добави той.

Премиерът коментира и предложението на ГЕРБ-СДС за коалиционно споразумение.

„Нямах време да прочета документа, но е хубаво, че имаме документ на масата предложен. Това е добро начало на преговори между двете страни в тази дискусия“, заяви той.

„Звучи ми като нещо, което ще бъде като част от преговорите“, посочи той.

Мария Габриел заяви от своя страна: „Имаме много конструктивен диалог и е важно да го запазим“.

„Ние с акад. Денков ще направим всичко възможно да бъдат обсъдени въпросите, които сега си задаваме, за да не ги задаваме отново след време. Моментът е на по-малко говорене, разговори в детайл и да пазим една мисъл – че България има нужда от стабилност и да продължи да отстоява позициите си на европейската и международна сцена, но и да работи за своите граждани“, категорична беше тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ