Сбогом на малките автобуси в Пловдив, сменят цената на билетите?!

Савина Петкова, заместник-кмет на Пловдив

Новият заместник-кмет с ресор „Транспорт“ в Община Пловдив Савина Петкова ще събере превозвачите на среща през тази седмица. Тя призова за известно време, тъй като сега навлиза в сферата на дейността си, за да се запознаване с конкретиката и всички детайли около сочените проблеми с масовия градски транспорт в града.
„Това са неуредици, натрупани в последните 20-25 години и не могат да се изправят за няколко дни“, апелира новият заместник-кмет.

По думите ѝ пред радио Пловдив днес той не е пълна катастрофа, както се преувеличава.
„Има проблеми и разбира се има много какво да се направи. Особено в пиковите часове, сутрин рано, по обед, когато се прибират учениците и късно вечер. Също така неизпълнението на курсовете и разписанията. Това ще бъде подложено на строг контрол. В договорите с превозвачите все пак има достатъчно строги санкции при доказани нарушения“, коментира Петкова.

От друга страна, превозвачите се оплакват от липсата на достатъчно персонал и голямо текучество на кадрите, посочи още Савина Петкова.

Сред краткосрочните мерки тя посочи отпадане на малките автобуси, спазване на разписанията и редовните курсове.
Савина Петкова припомни, че Общината има договор за въвеждането на електронна билетна система с фирма „Тикси“, която се въвежда поетапно и се очаква да заработи в средата на това лятото.

Едва с пълното ѝ функциониране ще може да се прецени адекватно какви ще са цените на билетите, смята Петкова.

Тя коментира още, че градът е променен много и това трябва да се отрази на редовността на курсовете и евентуална промяна на транспортната схема.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ