Пловдив в ТОП 5 на европейска класация за най-евтини жилища

Пловдив-1

Британското издание Express нареди българските градове Пловдив и Бургас сред най-евтините дестинации за покупка на жилище в Европа. Градът под тепетата заема четвъртата позиция в класацията от общо девет места. Веднага след това – на пета позиция – е крайморския град.

Класацията
Най-евтиният град за покупка на жилище в Европа, според британското издание, е Битоля, който се намира в Северна Македония, където средната цена на апартамент от 100 квадратни метра е 77 640 паунда, което се равнява на 179 977 лв.
В материала на британското издание не се посочва средна цена на апартаментите в двата български града, включени в класацията.

Една страна изпреварва всички останали с цели три града, включени в класацията – Крайова, Сибиу и Орадя – всички те се намират в Румъния.

Разположен от двете страни на река Крису Репеде, Орадя се намира само на 13 км от границата с Унгария. Градът е на деветото, последно място в класацията и е известен като център за икономически и културни начинания. Градът се разраства бързо в сравнение с други в страната.

Следващият румънски град в класацията е историческият Сибиу. Той може да се похвали с многобройни музеи, включително прочутия Национален музей Астра – най-голямото изложбено пространство на открито в Европа.

Най-достъпният сред румънските градове е Крайова.
Ето и цялата класация:

Битоля, Северна Македония
Кишинев, Молдова
Мостар, Босна и Херцеговина
Пловдив, България
Бургас, България
Крайова, Румъния
Сибиу, Румъния
Патра, Гърция
Орадя, Румъния



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ