Борисов бесен на ПП-ДБ: Вървим към избори! Повече на това хоро, с тези хора, по този начин – никога

бойко борисов 1

За мен категорично вървим към избори. Повече на това хоро, с тези хора, по този начин – никога! Няма изход от ситуацията. Избори! Изходът го приключиха днес.Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Букурещ на серия от срещи със съпартийци от европейското семейство на партията – ЕНП.

„Кое наложи, днес докато сме тук, да се подаде оставка? Не виждам защо се отнесоха по този арогантен начин с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката. Питам моите некоалиционни партньори: така ли се отстоява правителство? Така ли се отговаря на критиката? С кое лице застанахме ние сутринта, за да кажем, че това правителство трябва да продължи? Затова ли го направиха докато знаят, че ни няма? Можеше на 7-ми, 8-ми, когато си дойдем. Защо бързаха да го направят? Защо е това надменно отношение Обяснението за мен е само едно. Като чух и Асен Василев днес, който си сменил и заместник-шефа на „Митниците“ и казал, че ще има козметични промени само в новия кабинет, ще ви кажа: ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и в съдебната система – ние няма да участваме!“, категоричен бе той.

„С поведението си днес те ни пратиха в ръцета на президента Радев. От него вече зависи всичко. Защо беше нужно да съсипят правителството днес и часовникът да цъка в ръцете на Радев? Вече от президента Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите. Ако Радев не беше джентълмен, можеше да ни назначи консултациите утре. Има право. Тези хора играят само една игра – да излезе, че ГЕРБ е виновна за това, че отиваме на избори. Понеже не искам да излизам виновен, съм изпратил с техните дами дамски екип. Ако намерят кардинално решение за кабинета, ще отида да се подпиша. Те днес предопределха как ще се развият нещата. Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротация“, каза още лидерът на ГЕРБ, предава novini.bg.

„Щом искат избори, а те ги искат, желаят и провокират, но искат да кажат че е заради ГЕРБ. Защо? Защото искахме наравно министри с тях, за да носим отговорност. Съжалявам за тона, но те го провокират“, добави още Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ