Екшън в пловдивско село! Студенти отишли на разходка, задържали ги като емигранти

Село Бойково, Пловдив

Чуждестранни студенти по медицина бяха объркани с нелегални мигранти и задържани от притеснени жители на пловдивското село Храбрино.
Хора с будна съвест забелязвали в неделя по обяд подозрителни чужденци. Възрастна жена заяви, че младежите й казали, че избягали от лагер. Тя припомни, че Храбрино е било партизанско село и хората са много бдителни за нежелани пришълци.
„Отидоха горе до завоя и се върнаха. Казали им тук да вървят и те тръгнали по улицата. Брадати някакви, като партизани“, твърди Копринка Караджова от селото.
Друг жител на селото Асен Василев добави, че ги видял на моста, след това стигнали до вилната зона.
„Обикалят, крадат всичко, чувате ли ме?! Много е напечено положението в България“, добави той. 
Според други негови земляци непознатите мъже излезли от гората и изглеждали дезориентирани.
Затова местни решили бързо да ги неутрализират.
„Задържахме ги до идването на полицията – да може униформените да извършат проверка. Не говореха български. Вървяха пеш. Полицията беше вече уведомена. Просто се наложи да ги спрем, докато дойдат и ги проверят“, обясни по телефона участник в гражданския арест, пожелал анонимност.
Полицията обаче установила, че няма проблем.
„Оказва се, че това са студенти, които се обучават в Медицинския университет в Пловдив. Те са обяснили, че са предприели разходка като туристи в региона“, обясни говорителят на Областната дирекция на МВР в Анелия Влахкинова, Тя добави, че полицията винаги адмирира бързото и своевременно подаване на сигнали, когато хората станат очевидци на закононарушения или престъпления, но такъв начин на действие според нея не е приемлив, защото в случая се оказва, че това са група млади хора, които са тръгнали на туристическа обиколка в региона.<
„Когато разбраха, че са задържали студенти по медицина, а не нелегални мигранти, авторите на гражданския арест пожелаха да запазят анонимност и се оправдаха с необичайния външен вид на планинарите", добави Влахкинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ