Нечувани разкрития: Травмите на Семерджиев не съответстват. Свидетели видели 2 жени, които…

георги семерджиев

Трима преки свидетели на катастрофата твърдят, че Георги Семерджиев не е бил сам в колата. От показанията им става ясно, че две жени са излезли от автомобила заедно с татуирания джигит след катастрофата, която отне живота на Хариет и Христина на 5 юли 2022 година. Това стана ясно вчера в Апелативния съд в столицата.

Така процесът може да претърпи обрат, ако магистратите вземат предвид показанията на свидетелите на катастрофата. Странното в случая е, че разказите на свидетелите, които очевидно подкрепят тезата на Семерджиев и защитата му, че е имало две жени в колата, не са взети под внимание от Софийския градски съд. Този факт изтъкна адвоката на Семерджиев Мирослав Христов, предава България Днес.

Интересното при очевидците на катастрофата е, че тримата не се познават, а показанията им са едни и същи, като са разпитвани отделно един от друг веднага след катастрофата. След два дни отново са извикани от разследващите, за да бъдат отново разпитани, и тогава и тримата заявяват отново, че Семерджиев и две жени са напуснали мястото на катастрофата. Други няколко свидетели пък казват пред полицай Виктория Недкова, че са видели жена и мъж, но според тях момичето е било едно, а не две.

Една от жените, за които се твърди, че е била в джипа на Семерджиев, е Велина Аршинкова, която даде показания на миналото заседание. В тях младата жена твърди, че не е шофирал Семерджиев, а друга дама – Елена Йорданова, която така и не се появи в съда. Заради противоречивите показания на Аршинкова вчера апелативните магистрати решиха да заличат показанията й и да не ги вземат предвид. При версията на Аршинкова има доста неща, които са в несъответствие с изготвените до момента експертизи. Първото е твърдението на Аршинкова, че е била на задната седалка. Една от експертизите посочва абсолютно категорично, че ако е имало човек на задната седалка, то той би бил мъртъв. Друго, което твърди Аршинкова, е, че когато е станала катастрофата, е изхвръкнала от колата, а в същото време не е имала никакви сериозни травми – само една подутина на главата. Тези несъответствия във версията й накараха съда да се усъмни в показанията й и да ги заличи.

На вчерашното заседание адвокат Христов изтъкна и други факти, които сочат, че не Семерджиев е бил зад волана. Травмите на татуирания джигит са от дясната му страна, което означава, че при катастрофата той е бил на пасажерското място до шофьора и се е ударил във вратата. Според защитата на Семерджиев това не би се случило, ако той е бил зад волана. Нараняванията на обвиняемия са на дясната страна на лицето му, както и на дясната страна на тазобедрената част на тялото му. Друго, което изтъкна адвокат Христов, е това, че едната обувка на Семерджиев, която бе открита в колата при огледа, е намерена на стелките на мястото до водача, а не под шофьорската седалка. Адвокат Христов оспори и това, че не може да бъде доказано кога Семерджиев е приел метамфетамина. Наркотикът се усвоява от 2 до 30 минути, когато тест би показал наличието му в кръвта на дадения човек. Семерджиев бе заловен над 13 часа след катастрофата, което според адвокат Христов означава, че може да се е надрусал след инцидента, а не преди него. Това никога няма да може да се докаже заради гафа, който направиха разследващите с кръвта на Семерджиев. Пробата се оказа изключително малка и няма достатъчно за втори, по-прецизен тест.

Както стана ясно пък на миналото заседание, няма и ДНК на Семерджиев по въздушните възглавници на колата. По трите изследвани еърбега няма ДНК на Семерджиев, но не само няма негова ДНК, но няма никакъв биологичен материал изобщо! При това по нито една от въздушните възглавници. Това е в кръга на невъзможното, защото няма как еърбеците да не са имали допир при отварянето им с лицето на шофьора, както и с лицата на спътниците му, ако такива е имало. Това показва експертизата, която е с изключителна важност за това кой е бил зад волана. Тези резултати от експертизата обаче нито подкрепят показанията на Аршинкова, нито тезата на прокуратурата, защото без ДНК и с тези противоречиви данни ще бъде изключително трудно да се докаже кой е бил зад волана в трагичната нощ.

Към момента изглежда, че прокуратурата не разполага с категорични доказателства, че Семерджиев е седял зад волана и управлявал автомобила. Апелативните магистрати ще се произнесат в двумесечен срок. Съдиите имат три опции – да оставят в сила решението на Софийския градски съд, да намалят или увеличат присъдата на Семерджиев или да върнат делото отново на първа инстанция. Последният е и най-вероятният сценарий, защото противоречията и неяснотите са много, а за да бъде обективен един процес, всичко в него трябва да ясно и чисто като сълза. На първа инстанция Семерджиев бе закован с 20 години решетки и в момента е в затвора.

Трагедията!

Припомняме, че на първа инстанция Георги Семерджиев беше признат за виновен за това, че около 23 часа на 5 юли по-миналата година на столичния бул. „Черни връх“ по непредпазливост е причинил смъртта на двете млади момичета Хариет и Христина. Джигитът получи 20 години затвор и трябва да плати 850 бона кръвнина на близките на жертвите. Делото тепърва се гледа на втора инстанция, а заради всички пречки изходът се очертава да е доста по-благоприятен за бившия футболист Семерджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ