Кошмарът на хората с кучета тази година подрани! СНИМКА

Куче, дует Ритон

Пролетта дойда, а с топлото време се пробудиха и опасни вредители. Кърлежите вече са будни и плъзнаха из Пловдив. За това алармира пловдивчанка с куче, която разказва, че вече няколко пъти намира от вредителите в дома си. Тя споделя и снимка на мъртъв кърлеж, който е солидно „нахранен“.

Дамата споделя, че разхожда домашния си любимец по зелени площи в „Кючук Париж“.

„От 3 седмици най-малко няма ден, в който да не намеря кърлежи – по 2 бройки на кучето ми“, споделя Мария К. „За втори път намирам нахранен кърлеж на пода в апартамента ми! Не мога повече!“, допълва тя. Жената използва социалната мрежа Facebook, която за щастие вече работи, за да събере съвети как да предпази домашния си питомец.
кърлежи в пловдив

Някои пловдивчани избират каишки против паразити, други разчитат на хапчета, но всички са единодушни, че от вредителите вече трябва да се пазим, защото сезонът на появата им е започвал.

Хора сигнализираха за вредителите дори в София, където температурите са по-ниски от Пловдив. В началото на седмицата млада софиянка съобщи, че в парк в кв. „Дружба“ вече са плъзнали кърлежи. Тя предупреди хората да внимават и да се оглеждат в района на „Дружбенското езеро“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ