Няма край… Пловдив се превърна в една огромна строителна площадка

София, Трафик, Коли

Ремонтите в Града под тепетата очевидно нямат край. Освен, че се строят жилищни кооперации, готови да приютят половината китайски народ, повече от половината град е разкопан заради ремонти на пътните артерии.
Кметът на район „Западен“ Тони Стойчева съобщи за поредната приумица за изграждането на не едно, а на цели две кръгови на основния булевард „Пещерско шосе“, по който минава целия трафик към града. За кога са планирани ремонтните дейности не става ясно, нито как ще се регулира трафикът, който и в момента е безумен в час пик.
Едното предложение е голяма община да изгради кръгово на разклона за кв. „Прослав“. Сега на кръстовището с улица „Елин Пелин“ има светофар.

Другото предложение е общината да включи в проекта за улица „Царевец“ кръгово кръстовище с „Пещерско шосе“. В момента се проектира продължението на улицата и кръстовището, обясни Стойчева.

Районната администрация работи и за поставянето на пешеходен светофар до новия „Лидл“ на „Пещерско шосе“, каквото е желанието на много жители на квартала, допълни кметицата.
Добрата новина за шофьорите е, че железопътните бариери при прелезите на булевардите „Копривщица“, Пещерско шосе, „Свобода“ и „6 септември“ ще останат вдигнати още поне три месеца. Движението на влаковете между централна жп гара и гара „Филипово“ се очаква да бъде възстановено към края на месец май

В същото време се подготвя събарянето и на Бетонния мост в централната част на града, което отсега буди недоволството на жители и гости на града.
Разкопани и затворени остават и множество пътни артерии във всички райони на града, а граждани на квартал Кючука иронично апелират в социалните мрежи: „Кмете, има още няколко неразкопани улици в Кючука … Разкопайте ги, не се излагайте“.
„Градът е буквално под блокада, и честно казано, изобщо не е смешно“, оплакват се пловдивчани в най-голямата Фейсбук група на града.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ