Женска солидарност! Безработна кметица отстъпи важен пост на ексдепутатка в Пловдив

Лидия Недева, Пловдив

Временния шеф на дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив Лилия Недева и бившият кмет на Крумово Румяна Самоковарева са допуснати до втория етап от конкурса за директорския пост. Това показва протоколът за допуснати и недопуснати кандидати, публикуван на сайта на общината.

Двете дами са отговарят на условията за първия етап – имат образователно-квалификационна степен магистър по специалност икономика и/или здравен мениджмънт и ръководен административен опит 4 години.

Самоковарева обаче се е отказала от надпреварата за поста по лични причини. Това означава, че фаворит остава Лилия Недева. Тя трябва да представи писмена разработка на тема „Съвременни тенденции и приоритети в развитието на здравната политика на община Пловдив“. Последният конкурсен етап е интервю/събеседване.

Припомняме, че Лилия Недева оглави общинската дирекция „Здравеопазване“ преди месец и веднага след това беше обявен конкурс за титуляр на поста.

Длъжността директор на дирекция „Здравеопазване“ е свързана с разработването и провеждането на политиката на община Пловдив в сферата на здравеопазването, икономика на здравеопазването, лекарствената политика, възлагане и управление на общинските здравни заведения.

Размерът на основната заплата е до 2400 лв. и се определя в зависимост от професионалният опит на кандидата, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ