Киро клекна, предели като “нереалистична мечта“ управлението без ГЕРБ: В бъдеще е възможно…

payimage-618414

„Нереалистична мечта“ е управлението без ГЕРБ на този етап, стана ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков по време на третата Национална конференция на „Да, България“. Петков обаче добави, че това би било възможно, но в бъдеще, предава offnews.

Той добави, че демократичната общност трябва да е обединена, за да изведе страната напред. По думите му този процес няма да е кратък, лесен и постижим само с „три хода и шах и мат“. Съпредседателят на ПП-ДБ добави, че различията не трябва да се превръщат в причина за разединения, а напротив – в името на България трябва да се работи заедно.

Петков бе гост на форума на партията на Христо Иванов. Изказването му идва броени часове преди преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Двете коалиции имат само няколко дни да решат дали сглобката ще стане в коалиция, или прогнозата на Бойко Борисов, че „няма никаква надежда“ и предстоят нови избори ще се сбъдне. В понеделник и вторник предстоят консултациите при президента Радев, като очакванията са той да връчи първия мандат на ГЕРБ още в сряда.

В речта си Петков защити съпартиеца си Асен Василев и заяви, че и кметовете на ГЕРБ предпочитат него пред предишния финансов министър на Борисов Владислав Горанов. Миналата седмица на няколко пъти Борисов настоя за оставката на Василев, като от ПП-ДБ го защитиха и заявиха, че не е разумно финансовият министър да се сменя в годината, в която страната се подготвя за еврозоната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ