ДПС обяви каква роля ще заеме, ако ГЕРБ и ПП направят успешно ротацията: Решението ни е…

payimage-618679

Пред единия председател на ДПС, Джевдет Чакъров, тъй като другият – Делян Пеевски не дойде на срещата на „Дондуков“ 2 – и другите депутати от партията, държавният глава изтъкна, че ДПС са подкрепяли властта, без официално да участват в управлението. Как виждате ролята на ДПС в следващ ротационен период, пита президентът. Той се поинтересува дали ДПС виждат шанс за кабинет с първия мандат и дали може да има друга конфигурация в настоящия парламент, предава Tribune.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров пожела да сме единни и сплотени. В държавата трябва да има стабилност и предвидимост. Нашата подкрепа е била видима и последователна, каза Чакъров като уточни, че подкрепата на партията е по оста ЕС – НАТО. Но докато се търсят големите цели трябва да се обърне внимание и на проблемите на хората.

Винаги може да се намери друга конфигурация, изтъкна Чакъров, но по мнението му, тя ще е трудна за откриване в този парламент.

Йордан Цонев се похвали, че ДПС са били фактор на стабилност и са имали конструктивна роля за съставяне на властта. Народният представител открои, че от движението са изпълнили своите ангажименти.

По темата за бъдещата власт – решението е лесно и ясно, според Йордан Цонев. Ако първите две партии се разберат, ДПС ще продължи да е фактор на стабилност и да подкрепя разумните идеи, стана ясно от коментара му. Партията ще продължи да работи за целите Шенген и Еврозоната, според заявките на ДПС.

По-рано през деня президентът Румен Радев проведе консултации и с ГЕРБ и ПП-ДБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ